FAQ


Cum trimit o comandă?
După ce te autentifici pe my.anonimov.ro, trebuie doar să selectezi serviciul dorit și să adaugi documentul cu textul sursă. Apoi, după ce trimiți comanda, îți vom trimite un e-mail cu linkul de plată cu cardul. Dacă prețul este ok, ne anunți prin Reply, ca să știm dacă ne apucăm de treabă. După efectuarea plății și trecerea timpului dorit pentru rezolvarea comenzii, primești tot pe e-mail textul țintă.

În viitor, vei lua textul țintă din aplicația my.anonimov.ro, de la Comenzi. Tot aici vei putea urmări și statusul comenzii, cine se ocupă de textul tău și cât timp mai durează. De asemenea, când comanda ta va fi gata, vei primi o alertă prin SMS.
NB: Pentru serviciul Traducere Rapidă (retroversiune), varianta actuală de alegere a limbii în care vrei să facem traducerea este menționarea acestei informații în câmpul „Explicații suplimentare”. Tot aici, în cazul corecturilor, te rugăm să specifici dacă vrei să folosim funcția Track Changes.

Cum știu cât voi avea de plătit?
După trimiterea unei comenzi, vei primi un e-mail de confirmare a comenzii (trimis automat). Apoi, vei primi şi un e-mail de validare, în care va apărea preţul pe care trebuie să îl plăteşti și un link de plată cu cardul prin serviciul EuPlătesc.ro (accesarea lui nu înseamnă nici plata și nici acceptarea prețului).

În viitor, calcularea preţului pentru fiecare comandă se va face în momentul selectării serviciul dorit de tine. Ne mai trebuie puţintică răbdare şi multe ore de programare, dar va fi!

Cum se calculează o pagină taxabilă?
O pagină taxabilă este echivalentă cu 2000 de caractere cu spații (în cazul traducerilor, vorbim despre textul în limba țintă). Calculul se face într-un fișier Word accesând Tools>Wordcount (Instrumente>Contor de cuvinte) din Office 2003. Daca ai instalat Office 2007, accesează Review>Wordcount (Revizuire>Contor de cuvinte).

De exemplu, dacă rezultatul contorului de cuvinte este de 10000 de caractere cu spații, acesta se împarte la 2000 și rezultă 5 pagini taxabile.

Mai precis, ce înseamnă că faceți corectura unui text?
Îi punem toate diacriticele (dacă vrei fără, te rugăm să specifici asta în momentul comenzii, în câmpul „Explicații suplimentare”), nu lăsăm litere lipsă sau în plus, suntem atenți la sensurile cuvintelor și folosirea lor corectă, punem și scoatem cratime, „i”-uri și virgulițe rapid și fără durere. Nu este loc de remușcări și resentimente în munca de corectură (cunoscută și ca redactare sau stilizare de text), din nicio parte și în nicio direcție!

Îmi pot face abonament?
Da. Dacă ai predictibilitate în privința textelor pe care le ai de lucru săptămânal, lunar etc. și nu vrei să faci plata online la fiecare comandă, găsești oferta de abonamente aici sau, dacă vrei ofertă personalizată, te rugăm să ne spui asta la office@anonimov.ro.

Ce înseamnă textul/limba sursă?
Textul/limba sursă este textul trimis de client, respectiv limba în care este scris acesta.

Ce înseamnă textul/limba țintă?
Textul/limba țintă este textul care rezultă în urma procesării textului sursă, respectiv, în cazul traducerilor, limba în care clientul dorește să traducem textul sursă.